Για την μετάθεση εκπαιδευτικού καθώς και για την οριστική του τοποθέτηση (οργανική θέση) υπάρχουν ορισμένες κρίσιμες ημερομηνίες που θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί.
Οι ημερομηνίες αυτές και οι διαδικασίες που αναφέρονται παρακάτω βασίζονται στα μέχρι σήμερα δεδομένα. Το εάν αυτά θα διαφοροποιηθούν θα το μάθουμε και θα σας ενημερώσουμε αμέσως.
Η πρώτη σημαντική ημερομηνία είναι η υποβολή αίτησης για μετάθεση και γίνεται εντός του Νοεμβρίου εκάστου έτους.
Υποβάλλουν αίτηση όσοι επιθυμούν:
Να μετατεθούν, νεοδιόρισθοι και μη
Να λάβουν οργανική θέση εντός του ίδιου ΠΥΣΔΕ εφόσον ήταν στη διάθεση
Να βελτιώσουν τη θέση τους εντός του ίδιου ΠΥΣΔΕ
Δεύτερη ημερομηνία που δεν σχετίζεται με τον εκπαιδευτικό αλλά με τη διοίκηση δηλαδή με τη Δνση Βθμιας Εκπσης είναι η αποστολή εντός του Φεβρουαρίου των οργανικών κενών στο Υπουργείο Παιδείας ανά Δνση και ανά ειδικότητα.
Τρίτη ημερομηνία είναι η ανακοίνωση των μεταθέσεων εντός του μηνός Μαρτίου ή Απριλίου. Κάθε χρόνο διαφοροποιείται η ημερομηνία αυτή.
Τέταρτη ημερομηνία είναι η υποβολή αίτησης απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ ή σε φορείς, εφόσον κάποιος το επιθυμεί να αποσπασθεί. Η αίτηση υποβάλλεται στη διεύθυνση ή στο γραφείο που υπηρετεί.
Πέμπτη ημερομηνία είναι εκείνης της ανακοίνωσης των αποσπάσεων.
Εντός του Μαΐου ανακοινώνονται τα οργανικά κενά από κάθε ΠΥΣΔΕ και οι ενδιαφερόμενοι, (όσοι δεν έχουν οργανική θέση, όσοι επιθυμούν να βελτιώσουν τη θέση τους) υποβάλλουν αίτηση στη Δνση Βθμιας Εκπσης που ανήκουν.
Κατόπιν όσοι δεν τοποθετηθούν σε οργανικές θέσεις,τοποθετούνται στα λειτουργικά κενά.

| edit post

0 Reply to "Κρίσιμες ημερομηνίες για τους εκπαιδευτικούς"

  • Δημοσίευση σχολίου