Εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες προηγούνται έναντι των όλων των άλλων εκπαιδευτικών στις μεταθέσεις συγκρινόμενοι μόνον μεταξύ τους.

Οι ειδικές κατηγορίες είναι οι εξής:
Π.Δ. 50/96 άρθρο 13

1. Εκπαιδευτικοί που έχουν παιδιά τα οποία χρειάζονται ειδική θεραπευτική αγωγή ή εκπαίδευση και είναι:
τυφλά, κωφά ή βαρύκοα, αυτιστικά, σπαστικά ή πάσχουν από μεσογειακή, δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική (άρθρο 17 Ν. 3402/2005) αναιμία, που χρήζει μεταγγίσεων αίματος, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, AIDS, σύνδρομο DOWN και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής καρκίνο σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Grohn.

2. Εκπαιδευτικοί που έχουν τέσσερα ή περισσότερα άγαμα παιδιά, τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Στο σύνολο των παιδιών υπολογίζονται και όσα φοιτούν σε ανώτατες ή ανώτερες δημόσιες σχολές του εσωτερικού ή ισότιμες του εξωτερικού, εφόσον αυτά:
δεν έχουν υπερβεί το 25ο έτος της ηλικίας τους
δεν βρίσκονται στο τελευταίο εξάμηνο ή έτος σπουδών
δεν φοιτούν για απόκτηση δεύτερου πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου

Ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 18ου ή 25ου έτους της ηλικίας θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους που πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις.

3. Εκπαιδευτικοί που οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους πάσχουν από μεσογειακή δρεπανοκυτταρική και μικροδρεπανοκυτταρική (άρθρο 17 Ν. 3402/2005) αναιμία που χρήζει μεταγγίσεων αίματος, λευχαιμία, αιμορροφιλία, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια σε στάδιο αιμοκάθαρσης, AIDS και σκλήρυνση κατά πλάκας τετραπληγικής ή παραπληγικής μορφής καρκίνο σε μεταστατικό στάδιο και νόσο του Grohn.

Για την απόδειξη των λόγων των περιπτώσεων 1 και 3 απαιτείται βεβαίωση Βθμιας Υγειονομικής επιτροπής στην οποία θα εκτίθεται και το ιστορικό της ασθένειας.

| edit post

0 Reply to "Ειδικές κατηγορίες μεταθέσεων"

  • Δημοσίευση σχολίου