Η ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα θεωρείται και πρέπει να είναι δεδομένη, ουσιαστική, αντικειμενική, ουσιώδης και βεβαίως έγκυρη και έγκαιρη. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών. Μέσα στους πολίτες υπάγονται και οι εκπαιδευτικοί που έχουν και αυτοί το δικό τους δικαίωμα στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών θεμάτων. Θεμάτων που άπτονται την επαγγελματική τους πρόοδο και σταδιοδρομία.
Εκπαιδευτικοί που μπλέκονται σε γραφειοκρατικά γρανάζια καθώς προσπαθούν να ενημερωθούν και να συνεργασθούν με τη διοίκηση. Και όταν λέμε διοίκηση εννοούμε τόσο το διευθυντή της σχολικής μονάδας που ανήκουν όσο και της διεύθυνσης στην οποία υπηρετούν. Βεβαίως η δυστοκία και δυσκολία στην ενημέρωση δεν είναι το ίδιο δύσκολη σε όλη την επικράτεια. Είναι όμως πολλές φορές επώδυνη, γκρίζα και σκιώδη όταν έχει σκοπό να εξυπηρετήσει μερικούς εκπαιδευτικούς και κάποιους άλλους όχι. Σημαντικό θέμα που συναντάται είναι και η συμπεριφορά ορισμένων διοικητικών υπαλλήλων ή ακόμη και αποσπασμένων εκπαιδευτικών. Συμπεριφορά που δεν συνάδει με την υποχρέωση τους να εξυπηρετήσουν τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη.
Μέσα σε αυτό το σύνολο των σκέψεων και προσωπικών εμπειριών τόσο ως κατέχων θέση διοικητικού αλλά και αιρετού όσο και ως εκπαιδευτικού που επιθυμεί να εξυπηρετηθεί θεώρησα χρέος μου να δημιουργήσω το συγκεκριμένο blog.
Σκοπός του θα είναι η ενημέρωση για θέματα που άπτονται όλων εκείνων των θεμάτων που μας απασχολούν. Η ενημέρωση θα γίνεται έγκαιρα βασιζόμενη στην κείμενη νομοθεσία. Η θεματολογία θα συνίσταται σε ερωτήσεις εκπαιδευτικών που θα απαντώνται, σε θέματα επικαιρότητας που θεωρώ ότι πρέπει να επισημανθούν και σε θέματα που θα προκύπτουν κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς μας στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης για τη σωστή ενημέρωση των εκπαιδευτικών.
Για οτιδήποτε θέλετε να ενημερωθείτε μπορείτε να αποστέλλετε email στη διεύθυνση: vaspapachristou@gmail.com

| edit post

1 Reply to "Τοποθέτηση σχεδιαστή και δημιουργού του blog Παπαχρήστου Βασιλείου"

  • ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΒΑΣ on 7 Δεκεμβρίου 2009 στις 10:56 π.μ.

    Γνωρίζοντας την επιμονή που διακρίνει το σχεδιαστή αυτού του blog δεν ελπίζω απλά, αλλά είμαι σίγουρος πως αυτή η προσπάθεια θα αποτελέσει σημείο αντικειμενικής ενημέρωσης, κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη ο εκπαιδευτικός κόσμος. Επιπλέον η προσπάθεια αυτή κάλλιστα μπορεί να εξελιχθεί σε βήμα περαιτέρω προβληματισμού, διαλόγου αλλά και τεκμηριωμένης παρέμβασης όσων ανησυχούν πραγματικά για το μέλλον της πολύπαθης παιδείας του τόπου μας

     
  • Δημοσίευση σχολίου