Ποιες οι ενέργειες του εκπαιδευτικού από τη στιγμή που ανακοινωθούν οι υπεραριθμίες (της ειδικότητάς του ή του κλάδου του) στη σχολική μονάδα που ανήκει οργανικά;

Με την αναφορά παραδείγματος θα εξηγήσουμε τη διαδικασία που ακολουθείται τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τη Διεύθυνση (ΠΥΣΔΕ) από τη στιγμή που θα ανακοινωθούν οι υπεραριθμίες μέχρι και την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών.

Έστω ότι στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξανδρουπόλεως ανακοινώνεται από το ΠΥΣΔΕ ότι υπάρχουν δύο (2) υπεραριθμίες κλάδου ΠΕ02.

Τι μπορούν και τι πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί του κλάδου αυτού που ανήκουν οργανικά στο σχολείο;

1η Περίπτωση

Τίποτα δηλαδή να μην προβούν σε καμία ενέργεια. (Να μην κάνουν αίτηση προς το ΠΥΣΔΕ για να δηλώσουν ότι επιθυμούν να χαρακτηρισθούν ως υπεράριθμοι)

Α) Μετά την πάροδο τριών (3) ημερών από την ανακοίνωση των υπεραριθμιών και εφόσον κανένας δεν έκανε αίτηση για υπεραριθμία το ΠΥΣΔΕ ανακοινώνει ως υπεράριθμους τους τελευταίους οργανικά τοποθετηθέντες.

Εάν οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν τοποθετηθεί ή μετατεθεί στη σχολική μονάδα το ίδιο σχολικό έτος πλην των υπεραρίθμων θεωρείται ότι τοποθετήθηκαν ταυτόχρονα. Στην περίπτωση αυτή υπεράριθμοι χαρακτηρίζονται οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώνουν τον μικρότερο αριθμό μονάδων μετάθεσης.

Β) Μετά τον ονομαστικό χαρακτηρισμό των εκπαιδευτικών ως υπεράριθμους από μέρους του ΠΥΣΔΕ, ΕΑΝ επιθυμούν οι εκπαιδευτικοί αυτοί, υποβάλλουν αίτηση εντός δέκα (10) ημερών, για τοποθέτηση στα οργανικά κενά που ανακοινώθηκαν.

Οι εκπαιδευτικοί αυτοί τοποθετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα, συγκρινόμενοι μόνον μεταξύ τους, με βάση το σύνολο των μονάδων μετάθεσης και τις δηλώσεις προτίμησής τους σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων της ίδιας ομάδας. Όπου αυτό δεν είναι δυνατόν τότε τοποθετούνται σε κενές θέσεις όμορης ομάδας σχολείων του ιδίου Γραφείου ή της ίδιας Διεύθυνσης όπου δεν λειτουργεί Γραφείο.

Γ) Εάν ΔΕΝ υποβάλλουν αίτηση για να τοποθετηθούν σύμφωνα με τα ανωτέρω ΜΠΟΡΟΥΝ, ΕΑΝ επιθυμούν, να τοποθετηθούν ύστερα από δήλωσή τους σε κενές θέσεις σχολείων της ίδιας περιοχής μετάθεσης συγκρινόμενοι με όλους τους εκπαιδευτικούς που ζητούν να τοποθετηθούν σε οργανική θέση.

Δ) Εάν δεν υποβάλλουν αίτηση τότε παραμένουν υπεράριθμοι στη σχολική μονάδα που ανήκουν και διατίθενται σε άλλες σχολικές μονάδες για τη συμπλήρωση ωραρίου. Από τη Διεύθυνση ανακοινώνονται τα σχολεία στα οποία υπάρχουν ανάγκες και καλούνται οι εκπαιδευτικοί με αίτησή τους να δηλώσουν κατά σειρά προτίμησης όλα τα παραπάνω σχολεία. Η διάθεση αυτών γίνεται με τη σειρά προτίμησης και το σύνολο των μονάδων μετάθεσής τους.

2η Περίπτωση

Υποβάλλει αίτηση για να κριθεί υπεράριθμος μόνον ένας εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ02. Τότε το ΠΥΣΔΕ κρίνει τον εν λόγω εκπαιδευτικό ως υπεράριθμο και η άλλη θέση του υπεραρίθμου ανακοινώνεται ονομαστικά από το ΠΥΣΔΕ σύμφωνα με τα ανωτέρω. Κατόπιν ακολουθείται η ίδια διαδικασία που έχει περιγραφεί.

3η Περίπτωση

Υποβάλλουν αίτηση για να κριθούν υπεράριθμοι δύο εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ02. Τότε το ΠΥΣΔΕ κρίνει και τους δύο εκπαιδευτικούς ως υπεράριθμους. Κατόπιν ακολουθείται η ίδια διαδικασία που έχει περιγραφεί.

4η Περίπτωση

Υποβάλλουν αίτηση για να κριθούν υπεράριθμοι τρεις ή περισσότεροι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ02. Τότε το ΠΥΣΔΕ κρίνει ως υπεράριθμους τους δύο εκπαιδευτικούς που συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο αριθμό μονάδων μετάθεσης. Κατόπιν ακολουθείται η ίδια διαδικασία που έχει περιγραφεί.


| edit post

0 Reply to "Ανακοίνωση Υπεραριθμιών"

  • Δημοσίευση σχολίου